Kovaštvo Krajnc s.p.

Predstavitev

kovaštvo, balkonske ograje, stopniščne ograje, dvoriščna vrata, vrtne ograje, notranja oprema, kovani dodatki, umetnostno kovaštvo, ročno kovaštvo, Kovaštvo Krajnc...

Korenine naše obrti segajo v davno leto 1918, kjer je na Ljubnem ob Savinji moj ded postavil delavnico. Prva generacija ključavničarjev-kovačev se je pretežni del ukvarjala z izdelavo štedilnikov, v drugi generaciji z izdelavo vrtnih garnitur in ključavničarskih del, tretja, torej jaz, pa izključno z izdelavo kovanih izdelkov po naročilu strank. Ker delam sam, je obseg mojih izdelkov manjši, je pa kvalitetnejši.

Kot tretja generacija kovačev se držim dela na star način, se pravi gretja železa na kovaškem ognjišču, spajanje materiala z kovičenjem in objemkami okoli okrasnih figur, varjenje uporabljam le izjemoma.

Da je kovan izdelek trajen tudi na vremenske neprilike,  ga zaščitimo z vročim pocinkanjem, da pa se vklopi tudi barvno v objekt ali okolje, ga barvam po željah stranke tudi patiniramo - ostaramo, kar mu daje svojevrsten pečat.

Dosedanje reference vam narekujejo, da sem delo opravil korektno in v skladu z dogovori.

Dušan Krajnc


 
Predstavitev
Kontakt
Izdelki